Καλωσόρισμα

Καλωσορίσαμε λοιπόν όλοι μας και πάνω από όλα καλώς ήρθαν τα παιδιά μας... Μερίμα, Μαργαρίτα, Νίκη, Κωνσταντίνε, Οδυσσέα, Στέφανε, Βασίλη, Λέοντα, Αριάδνη, Πορτοκαλιά, Κάρολε, Ιωάννα, Μελίνα καλώς μας ήρθατε.

Νομίζω ότι το ιστολόγιο αυτό θα πρέπει να είναι ανοιχτό σε όλους, μια ανταλλαγή εμπειριών και κατάθεση ψυχής που θα βοηθήσει όλους μας στο ταξίδι.

Και ξεκινώντας να ευχαριστήσουμε το προξενείο της Αιθίοπίας στην Ελλάδα και ιδιαίτερα την Πρόξενο κα Αρμενάκη και τη Διεθνή Κοινωνική Υπηρεσία με την πανταχού παρούσα διευθύντρια της κα Κοντογιάννη. Χωρίς εσάς συνοδοιπόρους οι περισσότεροι δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα. Ευχαριστούμε


Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012

Εμβόλια για Αιθιοπία

Πριν ξεκινήσετε για Αιθιοπία θα πρέπει να ενημερωθείτε από την Υγιεινομική Υπηρεσία στην οποία υπάγεστε για τα εμβόλια ή άλλα φάρμακα που πιθανόν θα χρειαστεί να κάνετε. Τα εμβόλια αυτά δεν είναι standard, εξαρτώνται από τις επιδημίες κλπ που υπάρχουν κατά καιρούς σε κάθε σημείο της γης. Εδώ αναφέρουμε ενδεικτικά κάποια που πιθανόν θα χρειαστείτε αλλά θα πρέπει προφανώς να το επιβεβαιώσετε με την Υγειονομική Υπηρεσία. Τα περισσότερα από αυτά τα εμβόλια γίνονται δωρεάν στην ίδια την υγειονομική υπηρεσία. Το κεντρικό της παράρτημα είναι Λεωφ. Αλεξάνδρας 196, τηλ 210 6460493 από όπου μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες.

Μπορείτε επίσης να συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας
(World Health Organization) που περιλαμβάνει και διαδραστικό χάρτη εξάπλωσης ασθενειών.  
 
Γενικά μπορεί να χρειαστείτε:¨
 • Αντιτετανικό
 • Ηπατίτιδα Α (ή και Β)
 • Κίτρινο Πυρετό
 • Πολιομυελίτιδα (πιο σπάνιο)
Για τα περισσότερα υπολογίστε να τα κάνετε 1 εβδομάδα-1 μήνα πριν άπό το ταξίδι σας, θα σας πούνε ακριβώς από το Υγειονομικό.

Όλα τα εμβόλια που θα κάνετε θα σας τα γράψουν σε ένα μικρό κίτρινο βιβλιαράκι το οποίο και θα έχετε μαζί σας στο ταξίδι γιατί μπορεί να σας το ζητήσουν στην είσοδο στην χώρα (και θεωρητικά να σας αρνηθούν την είσοδο αν δεν ταχετε κάνει, παρόλα αυτά σε κανέναν από εμάς μέχρι στιγμής δεν το έχουν ζητήσει). Σημειώνουμε ότι κανένα εμβόλιο δεν είναι "υποχρεωτικό" όπως θα δείτε και στην ιστοσελίδα του WHO, απλώς μας συστήνουν να τα κάνουμε.

Μπορεί επίσης να χρειαστεί να πάρετε χάπια για ελονοσία, επειδή όμως τα περισσότερα είναι αρκετά βαριά δειτε πρώτα σε πιο σημείο της Αιθιοπίας θα πάτε (η Αντις πχ και λόγω υψομέτρου δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα). Υπάρχει περίπτωση να μπορείτε κι αυτά να τα πάρετε από το υγειονομικό αλλά συχνά έχει έλλειψη.Όπως και να έχει μην το αφήσετε τελευταία στιγμή γιατί και στα φαρμακεία μπορεί να χρειαστεί να το παραγγείλετε (malarone ή κάτι αντίστοιχο)

Πέρα από αυτά θυμηθειτε να έχετε μαζί σας ότι φάρμακα πιθανόν παίρνετε εδώ. Υπάρχουν φυσικά φαρμακεία  αλλά μπορεί να μην έχουν τα συγγεκριμένα φάρμακα που έχετε συνηθίσει. Σίγουρα να έχετε μαζί σας κάτι για περίπτωση αφυδάτωσης καθώς και κάποιο αντιδιαρροικό (πχ immodium) γιατί είναι πολύ πιθανόν ότι μια γαστρεντερλίτιδα όσο και να προσέχετε κάποια στιγμή δε θα τη γλυτώσετε. Επίσης καλό είναι να πίνετε μόνο εμφιαλωμένο νερό και φυσικά να αποφευγετε φρούτα και ωμά λαχανικά.

Κάποιες γενικές συμβουλές για αυτά τα ταξίδια και σχετικές οδηγίες θα βρείτε εδώ από το Υπουργείο Εξωτερικών της Αγγλίας   και εδώ από το αντίστοιχο της Γαλλίας

2 σχόλια:

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πάντως στο προξενείο της Αιθιοπίας μας είπαν ότι δεν είναι απαραίτητα τα εμβόλια και ότι δεν υπάρχει θέμα κίτρινου πυρετού στην Αντίς Αμπάμπα. Σε ποιά χώρα μπορούν να σου απαγορεύσουν την είσοδο-στην Αιθιοπία ή την Ελλάδα- και πώς θα το κάνουν αφού τα εμβόλια δεν είναι υποχρεωτικά;
  Χρήσιμο σε κάθε ταξίδι είναι ένα αντιβακτηριακό υγρό καθαρισμού χεριών που το έχεις στην τσάντα σου και το χρησιμοποιείς συχνά.
  Επίσης μπορεί να χρειαστείτε ρινικό σπρέυ και αντισταμινικά, ειδικά αν έχετε αναπνευστική ευαισθησία, λόγω της σκόνης στην πόλη

  ΑπάντησηΔιαγραφή