Καλωσόρισμα

Καλωσορίσαμε λοιπόν όλοι μας και πάνω από όλα καλώς ήρθαν τα παιδιά μας... Μερίμα, Μαργαρίτα, Νίκη, Κωνσταντίνε, Οδυσσέα, Στέφανε, Βασίλη, Λέοντα, Αριάδνη, Πορτοκαλιά, Κάρολε, Ιωάννα, Μελίνα καλώς μας ήρθατε.

Νομίζω ότι το ιστολόγιο αυτό θα πρέπει να είναι ανοιχτό σε όλους, μια ανταλλαγή εμπειριών και κατάθεση ψυχής που θα βοηθήσει όλους μας στο ταξίδι.

Και ξεκινώντας να ευχαριστήσουμε το προξενείο της Αιθίοπίας στην Ελλάδα και ιδιαίτερα την Πρόξενο κα Αρμενάκη και τη Διεθνή Κοινωνική Υπηρεσία με την πανταχού παρούσα διευθύντρια της κα Κοντογιάννη. Χωρίς εσάς συνοδοιπόρους οι περισσότεροι δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα. Ευχαριστούμε


Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

κάποιες ιδέες για διαμονή και μετακινήσεις στην Addis

ΔΙΑΜΟΝΗ
Γενικά η Αντις είναι μια μεγάλη πόλη με πολλά ξενοδοχεία, πολλά guesthouses αλλά όπως είπε κι ο Στράτος και σπίτια που μπορούν να σας φιλοξενήσουν. Πέρα από τα τελευταία που μπορείτε να ζητήσετε τα στοιχεία από τον ίδιο οι υπόλοποι από την μέχρι τώρα εμπειρία μας μπορούμε να σας προτείνουμε τα εξής:

Aclana Lodge, aclana.lodge@gmail.com, τιμή US$65την ημέρα με πρωινό συν $5 έξτρα για κρεββατάκι μωρού, όσες μέρες αυτό χρειαστεί.  Δείτε κριτική εδώ 

KZ hotelkzhotel08@yahoo.com, τιμή US$70 την ημέρα με πρωινό, προσθέτουν κούνια εφόσον τη ζητήσετε χωρίς εξτρα χρέωση. Δείτε κριτική εδώ

Ras Hotel, τιμή περιπου 20-30 ευρώ.

Churchill 4* , US$100 Δείτε κριτικη εδώ.

Radisson, με προσφορές μόνο περίπου US$50

και για όσους θέλουν τη σιγουριά του δυτικού κόσμου υπάρχει πάντα το πιο ακριβό μεν αλλά σχετικά σίγουρο Hilton. Επίσης συχνά έχει προσφορές στην ιστοσελίδα του οπότε αξίζει να ρίξετε μια μτιά.
Οι τιμές που δίνουμε είναι ενδεικτικές από τις περιόδους που μείναμε εμείς, προφανώς μπορεί αν έχουν αλλάξει ή να διακυμαίνονται ανάλογα με εποχικότητα.

Μια καλή ιδέα είναι γενικά να κοιτάτε για προσφορές σε ιστοσελίδες όπως το TripAdvisor, το Expedia, το Hotels.com κλπ.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΗΣ
Ταξί για μετακινήσεις στην πόλη (μπλέ Lada):
Thomas, τηλ. 0911.456068. Μιλάει καλούτσικα αγγλικά, είναι απόλυτα αξιόπιστος, έχει εκπληκτικό χιούμορ και χρεώνει πολύ λογικά, χωρίς παζάρια.

Πιο φτηνή λύση είναι φυσικά η μετακίνηση με τα επίσης μπλε minibus taxis ή shared taxis Θα στριμωχτείτε λίγο αλλά αξίζει  τον κόπο έστω να το δοκιμάσετε. ¨εχουν συγκεκριμένα δρομολόγια που τα φωνάζουν οι εισπράκτορες που κρέμονται από την πόρτα. Το στοίχημα είναι να μαντέψετε τι λένε γιατι μιλάνε πολύ γρήγορα και επαναλαμβανόμενα...(δείτε πιο κάτω και την ανάρτηση του Στράτου)

1 σχόλιο:

  1. Ο Thomas για μας ήταν τέλειος! Τον συινιστούμε ανεπιφύλακτα. Για τα μπλε μίνιμπας δεν είμαι σίγουρη κάποιος από ότι μας είπε κόλλησε ψείρες! Γενικά για τα υπόλοιπα μπλε ταξί χρειάζεται διαπραγμάτευση γιατί θα ζητήσουν τα διπλάσια από την λογική τιμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή