Καλωσόρισμα

Καλωσορίσαμε λοιπόν όλοι μας και πάνω από όλα καλώς ήρθαν τα παιδιά μας... Μερίμα, Μαργαρίτα, Νίκη, Κωνσταντίνε, Οδυσσέα, Στέφανε, Βασίλη, Λέοντα, Αριάδνη, Πορτοκαλιά, Κάρολε, Ιωάννα, Μελίνα καλώς μας ήρθατε.

Νομίζω ότι το ιστολόγιο αυτό θα πρέπει να είναι ανοιχτό σε όλους, μια ανταλλαγή εμπειριών και κατάθεση ψυχής που θα βοηθήσει όλους μας στο ταξίδι.

Και ξεκινώντας να ευχαριστήσουμε το προξενείο της Αιθίοπίας στην Ελλάδα και ιδιαίτερα την Πρόξενο κα Αρμενάκη και τη Διεθνή Κοινωνική Υπηρεσία με την πανταχού παρούσα διευθύντρια της κα Κοντογιάννη. Χωρίς εσάς συνοδοιπόρους οι περισσότεροι δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα. Ευχαριστούμε


Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Παιδικά βιβλία για υιοθεσία και διαφορετικότητα

Σε συνέχεια της παλιότερης ανάρτησης λοιπόν και μετά και από σχετικό ψάξιμο και λεηλάτηση των μισών βιβλιοπωλείων της Αθήνας κατάφερα να βρω αρκετά βιβλία και στα ελληνικά για την υιοθεσία και την διαφορετικότητα, κάποια καλύτερα άλλα όχι τόσο, άλλα για λίγο μεγαλύτερες ηλικίες. Αξίζει πάντως να τα ξεφυλλίσετε κι όλο και κάποιο θα σας κάνει κλικ.. 
  • Οι δύο μαμάδες του Μελένιου, εκδόσεις Μεταίχμιο (να'σαι καλά Λήδα που μου το πρότεινες)
  • Κάποιος να μ'αγαπάει, εκδόσεις Πατάκη
  • Πριγκιπικά γενέθλια, εκδόσεις Μεταίχμιο
  • Ένας γάτος μια φορά, εκδόσεις Εν Πλω (έχει και cd)
  • Θα σ'αγαπώ ότι κι αν γίνει, εκδόσεις Πατάκη
  • και φυσικά το all time classic dvd περι υιοθεσίας το Βιβλίο της ζούγκλας! (ο γιός μου έχει δει περί της 130 φορές το δευτερο και τώρα είμαστε σε μαραθώνιο επανάληψης του πρώτου...)
Έπεσε επίσης στα χέρια μου (στο ποντίκι μου για την ακρίβεια) ένας πολύ ενδιαφέρον κατάλογος του Δικτύου για τα δικαιώματα του παιδιού  το: Παιδικά Βιβλία, Βλέποντας τον κόσμο με διαφορετικά μάτια  . Ρίξτε του μια ματιά, αξίζει.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου