Καλωσόρισμα

Καλωσορίσαμε λοιπόν όλοι μας και πάνω από όλα καλώς ήρθαν τα παιδιά μας... Μερίμα, Μαργαρίτα, Νίκη, Κωνσταντίνε, Οδυσσέα, Στέφανε, Βασίλη, Λέοντα, Αριάδνη, Πορτοκαλιά, Κάρολε, Ιωάννα, Μελίνα καλώς μας ήρθατε.

Νομίζω ότι το ιστολόγιο αυτό θα πρέπει να είναι ανοιχτό σε όλους, μια ανταλλαγή εμπειριών και κατάθεση ψυχής που θα βοηθήσει όλους μας στο ταξίδι.

Και ξεκινώντας να ευχαριστήσουμε το προξενείο της Αιθίοπίας στην Ελλάδα και ιδιαίτερα την Πρόξενο κα Αρμενάκη και τη Διεθνή Κοινωνική Υπηρεσία με την πανταχού παρούσα διευθύντρια της κα Κοντογιάννη. Χωρίς εσάς συνοδοιπόρους οι περισσότεροι δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα. Ευχαριστούμε


Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Η Διεθνής Κοινωνική Υπηρεσία γιορτάζει τα 90 της χρόνια!

Η Διεθνής Κοινωνική Υπηρεσία μας προσκαλεί στην εκδήλωση  που διοργανώνει με την ευκαιρία του εορτασμού των 90 χρόνων προσφοράς της την Παρασκευή 27η Μαρτίου, 8:30 μ.μ στο Ξενοδοχείο CARAVEL, Αίθουσα «Μακεδονία».  Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Κοινωνικής Υπηρεσίας, Κύριος  Jean Ayoub.

Η πρόσκληση τιμάται 35 € και συμπεριλαμβάνει πλούσιο δείπνο, κρασί και καλλιτεχνικό μουσικό πρόγραμμα. Προσκλήσεις διατίθενται στα γραφεία της Διεθνούς Κοινωνικής Υπηρεσίας, οδός Δεριγνύ 24, 2ος όροφος. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6937085046, κ. Κοντογιάννη.

H  Διεθνής Κοινωνική Υπηρεσία (Ι.S.S.) μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική Κοινωνική Οργάνωση ιδρύθηκε το 1924 και υποστηρίζει άτομα και οικογένειες που λόγω ηθελημένης ή αναγκαστικής μετακίνησης (Έλληνες απόδημοι, μετανάστες, διαπολιτισμικές οικογένειες, πρόσφυγες) αντιμετωπίζουν κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα. Το πρωταρχικό μέλημα της Διεθνούς Κοινωνικής Υπηρεσίας είναι η φροντίδα της οικογένειας και η παιδική προστασία (επιμέλεια, κηδεμονία, διακρατικές υιοθεσίες, επανένωση οικογενειών, αναζήτηση ριζών, συμβουλευτική, κ.λπ).  Για την επίλυση των θεμάτων αυτών συχνά απαιτούνται συντονισμένες ενέργειες μεταξύ διαφόρων Κοινωνικών Υπηρεσιών σε περισσότερες από μία χώρες.  Για την αντιμετώπιση των απαιτουμένων διακρατικών συνεργασιών, η Διεθνής Κοινωνική Υπηρεσία έχει Κλάδους και Αντιπροσώπους σε 140 χώρες του κόσμου.

Ο Ελληνικός Κλάδος της Διεθνούς Κοινωνικής Υπηρεσίας  είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, Πιστοποιημένος Φορέας στο Εθνικό Μητρώο Φορέων κοινωνικής Μέριμνας και Πιστοποιημένος Φορέας με Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.226/1999) να αναλαμβάνει διεθνείς υιοθεσίες (Διεθνής Σύμβαση της Χάγης 1993). Χειρίζεται και συμπράττει σε υποθέσεις διακρατικών υιοθεσιών και αξιολογεί υποψήφιους θετούς γονείς που αιτούνται να υιοθετήσουν παιδί που βρίσκεται σε Ίδρυμα ξένης χώρας και έχει ανάγκη από οικογένεια.

Τα λειτουργικά έξοδα της Οργάνωσης καλύπτονται μερικώς από κρατική επιχορήγηση, αλλά κυρίως από τις εισφορές των μελών, δωρεές και προσφορές του ιδιωτικού τομέα που  εκδηλώνουν ευαισθησία, κατανόηση και αλληλεγγύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου