Καλωσόρισμα

Καλωσορίσαμε λοιπόν όλοι μας και πάνω από όλα καλώς ήρθαν τα παιδιά μας... Μερίμα, Μαργαρίτα, Νίκη, Κωνσταντίνε, Οδυσσέα, Στέφανε, Βασίλη, Λέοντα, Αριάδνη, Πορτοκαλιά, Κάρολε, Ιωάννα, Μελίνα καλώς μας ήρθατε.

Νομίζω ότι το ιστολόγιο αυτό θα πρέπει να είναι ανοιχτό σε όλους, μια ανταλλαγή εμπειριών και κατάθεση ψυχής που θα βοηθήσει όλους μας στο ταξίδι.

Και ξεκινώντας να ευχαριστήσουμε το προξενείο της Αιθίοπίας στην Ελλάδα και ιδιαίτερα την Πρόξενο κα Αρμενάκη και τη Διεθνή Κοινωνική Υπηρεσία με την πανταχού παρούσα διευθύντρια της κα Κοντογιάννη. Χωρίς εσάς συνοδοιπόρους οι περισσότεροι δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα. Ευχαριστούμε


Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΛΥΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ

  Η υιοθεσία των παιδιών μας είναι ένα από τα πιο ευτυχή γεγονότα της ζωής μας, παρόλο που σχεδόν για όλους μας συμβαίνει σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τα οικονομικά μας. Είναι γνωστό ότι τα έξοδα ανέρχονται γύρω στις 12-13 χιλ.ευρώ, συμπεριλαμβανομένων εισιτηρίων, κόστους διαμονής, αμοιβών δικηγόρων, επικυρώσεων, δωρεών κ.ά. στην καλλίτερη περίπτωση που θα πραγματοποιηθούν δύο μόνο ταξίδια. Επιβάλλεται λοιπόν όσοι γνωρίζουμε τρόπους που μπορούν να κάνουν αυτή τη διαδικασία πιο εύκολη, ή να συμβουλεύσουμε τους επόμενους να γλιτώσουν χρήματα, να αναρτούμε εδώ την εμπειρία μας, είτε πρόκειται για οικονομικό ταξιτζή, ξεναγό, ξενοδοχείο,  δικηγόρο, είτε ο,τιδήποτε άλλο.

  Ένας τρόπος λοιπόν να εξοικονομήσουμε χρήματα από το κόστος διαμονής και διατροφής είναι να φιλοξενηθούμε σε αιθιοπικό σπίτι. Όσον κι αν φαίνεται δύσκολο, υπάρχει αυτή η δυνατότητα, αφού κι εμείς τη χρησιμοποιήσαμε, δυστυχώς μόνο στο δεύτερο ταξίδι. Μείναμε σε διώροφη οικία της οποίας οι ελληνομαθείς αιθίοπες ιδιοκτήτες είχαν ζήσει πολλά χρόνια στην Ελλάδα και μας αγαπούν. Με τη λύση αυτή, έχει κανείς τη άνεση ενός σπιτιού κι όχι τον περιορισμό ενός δωματίου. Μπορεί κάποιος να μαγειρεύει και να φτιάχνει τον καφέ του ή το τσάι, όπως επίσης να σερβίρεται αιθιοπικό καφέ. Το σπίτι αυτό είναι σχετικά κοντά στο ορφανοτροφείο και σχεδόν είκοσι λεπτά από το Bole. Η πιο μεγάλη χρησιμότητα όμως είναι η δυνατότητα της μικρής ή του μικρού σας να παίζει σε ένα πολύ ευρύχωρο σαλόνι. Αν αυτή η λύση σας ενδιαφέρει επικοινωνήστε μαζί μου για να σας δώσω τα τηλ. της οικογένειας.  

1 σχόλιο:

  1. Πολύ σωστά και ούτως ή άλλως θα είναι μια καλή "βουτιά" στον πολιτισμό του παιδιού σας που με τον έν αή τον άλλο τρόπο θα θέλετε να διατηρήσετε. και σύντομα θα αναρτήσουμε συνολικές ιδέες/προτάσεις από την προσωπική μας εμπειρία για το ταξίδι, τη διαμονή, τις μετακινήσεις κι ό,τι άλλο χρειάζεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή