Καλωσόρισμα

Καλωσορίσαμε λοιπόν όλοι μας και πάνω από όλα καλώς ήρθαν τα παιδιά μας... Μερίμα, Μαργαρίτα, Νίκη, Κωνσταντίνε, Οδυσσέα, Στέφανε, Βασίλη, Λέοντα, Αριάδνη, Πορτοκαλιά, Κάρολε, Ιωάννα, Μελίνα καλώς μας ήρθατε.

Νομίζω ότι το ιστολόγιο αυτό θα πρέπει να είναι ανοιχτό σε όλους, μια ανταλλαγή εμπειριών και κατάθεση ψυχής που θα βοηθήσει όλους μας στο ταξίδι.

Και ξεκινώντας να ευχαριστήσουμε το προξενείο της Αιθίοπίας στην Ελλάδα και ιδιαίτερα την Πρόξενο κα Αρμενάκη και τη Διεθνή Κοινωνική Υπηρεσία με την πανταχού παρούσα διευθύντρια της κα Κοντογιάννη. Χωρίς εσάς συνοδοιπόρους οι περισσότεροι δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα. Ευχαριστούμε


Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Προτάσεις για βιβλία

Υπάρχουν βιβλία για τα παιδιά μας που να μιλάνε για την υιοθεσία; Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν θα βρείτε εύκολα βιβλίο για παιδιά που να αναφέρεται στο ζήτημα της υιοθεσίας. Στο εξωτερικό τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κάποια που έχω πάρει και μπορώ να σας προτείνω προσωπικά τουλάχιστον για τα πιο μικρά παιδιά είναι αυτά:

We Belong Together: A Book About Adoption and Families, Todd Parr (γενικά ό,τι έχει φτιάξει αυτός είναι εξαιρετικό, έχει και βιβλία για συναισθήματα, διαφορετικότητα κλπ)

The Family Book, Todd Parr

A Mother for Choco, Keiko Casza την ιστορία του οποίου μπορείτε να διαβάσετε και στα ελληνικά στο αγαπημένο  http://newagemama.com/

Red in the Flower Bed: An Illustrated Children's Story About Interracial Adoption, Andrea Nepa

The Red Thread: An Adoption Fairy Tale, Grace Lin

Tell me again about the night I was born, Jamie Lee Curtis

Αν έχει υπόψη σας κάποιο άλλο πληζ πληζ πείτε μας.

Θα ακολουθήσουν και προτάσεις για βιβλία για τους γονείς αν και δεν μπορώ να πω ότι έχω βρει ακόμα κάποιο που να μου κάνει "κλικ" από όσα έχω διαβάσει.

3 σχόλια:

  1. ενα βιβλίο με καλαίσθητες φωτογραφίες απο την ζωή των παιδιών στην Αιθιοπία, είναι το "E Is for Ethiopia" (World Alphabets). Είναι ενδιαφέρον για τα παιδιά όλων των ηλικιών και ενήλικες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ ενδιαφέροντα τα βιβλία αυτά! Απο ποια ηλικία αρχισες να τα διαβάζεις στον Tegegn?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ουσοαστικά από τη στιγμή που τα πήρα όταν ήταν περίπου 9-10 μηνών αλλά νομίζω και νωρίτερα μπορείς. μπορεί να μην "περνάνε" όλα, κάτι μένει όμως, διαφορετικό σε κάθε ηλικία. άλλωστε κάποια όπως αυτά του todd parr πχ έχουν ελάχιστο κείμενο και μπορείς να παίξεις πολύ με τις εικόνες όσο είναι πιο μικρά και φυσικά όσο μεγαλώνουν θα ανακαλύπτουν και τις άλλες αναγνώσεις του βιβλίου. ο δικός μου τρώει κολλήματα με συγκεκριμένα από αυτά σε συγκεκριμένες ηλικίες πχ τώρα εδώ και 3 εβδομάδες περίπου περνάει τρελλό κόλλημα με το tell me again about the night i was born, το οοοίο έχει πανέμορφα σκίτσα πιο φλου και πιο "φορτωμένα" και του αρέσει γιατι συνέχεια ανακλύπτει κάτι. το συγκεκριμένο βέβαια μιλάει για λίγο διαφορετική υιοθεσία από αυτή που το matching γίνεται πριν τη γέννα και καλούν τους γονείς τη στιγμή που γεννιέται το μωρα΄κι αλλά και πάλι..
      Γενικά εγώ του μιλάω για την υιοθεσία πό την αρχή, του λέω πως τον βρήκα, πόσο έψαξα κλπ κλπ Κι ότι μείνει. Του λέω ιστοριούλες και παραμύθια αλλά τα βιβλία πάντα βοηθάνε. Υπάρχουν κι άλλοι σαν κι εμάς. Ειδικά δε ο τσόκο που πατάει κυρίως στο ότι δεν είναι ανάγκη να μοιάζουμε με τους γονείς μας θεωρώ ότι ειδικά στο μέλλον θα μου φανεί ακόμα πιο χρήσιμο

      Διαγραφή