Καλωσόρισμα

Καλωσορίσαμε λοιπόν όλοι μας και πάνω από όλα καλώς ήρθαν τα παιδιά μας... Μερίμα, Μαργαρίτα, Νίκη, Κωνσταντίνε, Οδυσσέα, Στέφανε, Βασίλη, Λέοντα, Αριάδνη, Πορτοκαλιά, Κάρολε, Ιωάννα, Μελίνα καλώς μας ήρθατε.

Νομίζω ότι το ιστολόγιο αυτό θα πρέπει να είναι ανοιχτό σε όλους, μια ανταλλαγή εμπειριών και κατάθεση ψυχής που θα βοηθήσει όλους μας στο ταξίδι.

Και ξεκινώντας να ευχαριστήσουμε το προξενείο της Αιθίοπίας στην Ελλάδα και ιδιαίτερα την Πρόξενο κα Αρμενάκη και τη Διεθνή Κοινωνική Υπηρεσία με την πανταχού παρούσα διευθύντρια της κα Κοντογιάννη. Χωρίς εσάς συνοδοιπόρους οι περισσότεροι δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα. Ευχαριστούμε


Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016

Ο θεός δεν μοιράζει καραμέλες

Απο σήμερα και για μια εβδομάδα θα εχουμε την ευκαιρία να δούμε το ντοκυμαντερ του Βαγγελη Καλαμπάκα, του μπαμπα της Αριαδνης με τιτλο Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ.

Το ντοκυμαντερ θα προβαλεται μονο στον κινηματογραφο ΤΡΙΑΝΟΝ από την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016, ώρες προβολής: 18:00, 19:45.

Το ντοκυμαντερ πραγματευεραι τη  καθημερινή ζωή των παιδιών σε ένα ορφανοτροφείο στην Αιθιοπία.

Πίσω από τις κλειστές πόρτες ενός χριστιανικού ορφανοτροφείου στην πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα, παρακολουθούμε την καθημερινή ζωή των μικρών τροφίμων του. Πενήντα περίπου παιδιά κάθε ηλικίας, από βρέφη ως έφηβοι, δέχονται τη μητρική φροντίδα βρεφοκόμων, νοσοκόμων και εθελοντριών παράλληλα με την αυστηρή θρησκευτική κατήχηση. Η ταινία εξερευνά το σύνθετο χαρακτήρα αυτής της πολύ ιδιαίτερης κοινότητας, βασισμένη αποκλειστικά στην παρατήρηση, χωρίς σχολιασμό ή συνεντεύξεις. Μέσα από αυτή την εξερεύνηση αναδεικνύονται οι σχέσεις μεταξύ του προσωπικού και των παιδιών, οι σχέσεις μεταξύ των ίδιων των παιδιών, ο τρόπος που αντιλαμβάνονται τη διαφορετικότητα, καθώς και ο καθοριστικός ρόλος που αποκτά η θρησκεία στη ζωή και την εκπαίδευσή τους μέσα σ' αυτό το «σπίτι» μακριά απ' το σπίτι.

παραγωγή: 2014, διάρκεια: 73 λεπτά

Το ντοκιμαντέρ συμμετείχε στο 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ AegeanDocs και στο 18ο Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, όπου απέσπασε το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ της Κριτικής Επιτροπής των Παιδιών.

€1 από κάθε εισιτήριο θα διατεθεί στο Χαμόγελο του παιδιού
από την παραγωγή και τον κινηματογράφο Τριανόν

OFFICIAL TRAILER: https://vimeo.com/148377949

Πολλους απο εμάς το ντοκυμαντερ θα μας ταξιδέψει πισω την εποχη που περιμεναμε να γινει το matching η να ολοληρωθουν οι διαδικασιες για να παρουμε το παιδι μας. Αλλωστε κι ο Βαγγελης τότε το γυρισε, περιμένοντας με τη Γιάννα την Αριάδνη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου